Tæt fokus på røntgenbehandlingsanmeldelser

Vigtigste Dislokationer

Tumorer i centralnervesystemet - 120 forskellige typer i henhold til den nye WHO-klassifikation. Hvad snakker du om?

reo03

Tumorer i centralnervesystemet - 120 forskellige typer i henhold til den nye WHO-klassifikation. Hvad snakker du om?

Åh, dræb Jeg kan ikke huske, googling, jeg finder ikke Old. Gladiatoren kommer, måske fortæller han, at der var en hændelse i Israel. Røntgenbehandling er blevet brugt til behandling af ringorm.

Dokhtur22
reo03

Abstrakt
BAGGRUND:
Ioniserende stråling er en konsekvent identificeret og potentielt modificerbar risikofaktor for meningiom, som er den hyppigst rapporterede primære hjernetumor i USA. Formålet med denne undersøgelse var at undersøge sammenhængen mellem dental røntgenstråler - den mest almindelige kunstige kilde til ioniserende stråling - og risikoen for intrakraniel meningiom..
METODER:
Denne befolkningsbaserede case-control-undersøgelse omfattede 1433 patienter, der fik intrakranielt meningiom diagnosticeret i alderen 20 til 79 år og var beboere i delstaterne Connecticut, Massachusetts, North Carolina, San Francisco Bay Area og 8 amter i Houston, Texas mellem 1. maj 2006 og 28. april 2011 (sager). En kontrolgruppe på 1350 individer blev hyppigt matchet efter alder, køn og geografi (kontrol). Det vigtigste resultatmål for undersøgelsen var sammenhængen mellem en diagnose af intrakraniel meningiom og selvrapporteret bitewing, fuld mund og panorex dental røntgenstråler.
RESULTATER:
I løbet af en levetid var tilfælde mere end dobbelt så sandsynlige som kontroller (odds ratio [OR], 2,0; 95% konfidensinterval [CI], 1,4-2,9) for at rapportere, at de nogensinde havde haft en bitewing-undersøgelse. Uanset alderen, hvor filmene blev opnået, havde personer, der rapporterede at modtage bitewingfilm på årsbasis eller med større hyppighed, en forhøjet risiko i alderen; 10 år (OR, 1,4; 95% CI, 1,0-1,8), i alderen 10 til 19 år (OR, 1,6; 95% CI, 1,2-2,0), i alderen 20 til 49 år (OR, 1,9; 95% CI, 1,4-2,6) og i alderen? 40 år (OR, 1,5; 95% CI, 1.1-2.0). En øget risiko for meningiom var også forbundet med panorex-film taget i en ung alder eller på en årlig basis eller med større hyppighed, og personer, der rapporterede at have modtaget sådanne film i alderen; 10 år havde en 4,9 gange øget risiko (95% CI, 1,8 -13.2) af meningiom. Ingen sammenhæng blev værdsat for tumorplacering over eller under tentorium.
KONKLUSIONER:
Eksponering for nogle røntgenstråler, der tidligere er udført, når strålingseksponeringen var større end i den nuværende æra, ser ud til at være forbundet med en øget risiko for intrakranielt meningiom. Som med alle kilder til kunstig ioniserende stråling kan overvejet anvendelse af denne modificerbare risikofaktor være til gavn for patienterne.
Ophavsret © 2012 American Cancer Society.
Dosis blev ikke taget i betragtning: Jeg tror, ​​da få mennesker har et kort med den samlede dosis i deres hænder, og et omtrentligt skøn over antallet af undersøgelser er vanskeligt på grund af forskelligt udstyr.
generelt, hvad er tvisten: både røntgenstråler og strålebehandling øger risikoen for onkologi, dette er en bevist sætning, ligesom?

Det vigtigste er ikke at være for sent! Behandling af hæmangiom hos børn

Heldigvis udgør hemangiomer i langt de fleste tilfælde ikke en alvorlig trussel mod liv og sundhed. Men selvom denne uæstetiske neoplasma på huden stadig er en kosmetisk defekt, kan det medføre en masse problemer for en person. Hemangiomas er ikke så sjældne - hos 30-40% af alle børn i det første leveår. Men mange forældre lægger ikke vægt på en lille plet på barnets kind eller øjenlåg og begynder kun behandling, når tiden håbløst kan gå tabt..

Vladimir Shafranov
Professor ved Institut for Pædiatrisk Kirurgi ved det Russiske Statslige Medicinske Universitet, Rådgivende Center til Behandling af Vaskulære Tumorer på grundlag af Børne Klinisk Hospital nr. 13 opkaldt efter N.F. Filatova

Hemangiomas eller angiomas (fra de græske ord haima - "blod" og angeion - "kar") er vaskulære neoplasmer. I det væsentlige er de godartede tumorer, der aldrig bliver kræftformede. Oftest er hemangiomer placeret på huden og i det subkutane væv og ligner pletter, der varierer i størrelse fra flere millimeter til snesevis af centimeter, hvis farve kan være forskellig - fra lyserød til lilla-cyanotisk. Undertiden er tumoren synlig allerede fra fødslen, og nogle gange vises den senere som regel i første halvdel af livet. Et træk ved disse formationer er evnen til hurtig, undertiden hurtig vækst, især i de første måneder af livet, og i nogle tilfælde, når tumoren vokser, fanges og ødelægges det omgivende væv. På bare et par uger kan små pletter blive til massive neoplasmer, der vanærer barnet og påvirker den normale funktion af de organer, der er involveret i den patologiske proces, negativt. I anden halvdel af året eller i det andet leveår, væksten af ​​hemangiomas sænkes normalt, stopper derefter, og i 8% af tilfældene gennemgår neoplasma en omvendt udvikling og forsvinder (dette sker normalt kun med enkle hemangiomer placeret på områder af kroppen, normalt skjult af tøj).

  • Enkle hæmangiomer er placeret på overfladen af ​​huden. De ligner pletter med en afrundet eller uregelmæssig kontur af rød eller cyanotisk farve. En sådan neoplasma består af skibe tæt på hinanden. En af dens varianter kan være en udvidet stjernevaskulatur. Enkle hemangiomer er mest almindelige.
  • Kavernøse hemangiomer kan være placeret i forskellige dybder, oftere i det subkutane væv. De består af mange hulrum i forskellig form og størrelse og ser ud som en hævelse af større eller mindre størrelse. Hvis et sådant angiom er placeret dybt nok, kan huden over det muligvis ikke ændres..
  • Kombineret hæmangiom er en kombination af enkel og kavernøs.

Diagnostik

Når hæmangiomet er placeret på overfladen af ​​huden, er diagnosen normalt ikke vanskelig, især for en erfaren læge. Hvis neoplasmen er opstået i dybere væv, for eksempel i muskler, kan der være behov for yderligere forskningsmetoder - ultralyd og angiografi (en røntgendiagnosticeringsmetode, hvor de kar og hulrum, der danner angioma, er fyldt med et radioaktivt stof, hvilket gør det muligt at præcisere dets struktur mere detaljeret). I meget sjældne tilfælde er læger tvunget til at ty til biopsi, dvs. opnåelse og undersøgelse af et lille fragment af en tumor.

Behandling

Hvis et barn har et hæmangiom, og især i tilfælde af dets hurtige stigning, er det nødvendigt at konsultere en specialist så hurtigt som muligt. Mest sandsynligt vil barnet have brug for øjeblikkelig behandling, da forsinkelse i sådanne situationer kan føre til alvorlige konsekvenser (for eksempel til en grov kosmetisk defekt), som det vil være vanskeligt at rette i fremtiden. Det giver ingen mening at passivt vente og håbe på, at dit barn kommer ind i de meget 8%, hvor neoplasma forsvinder uden medicinsk indgriben. Fordelen ved tidlig behandling er, at det bedste, inklusive fra et kosmetisk synspunkt, opnås med et lille volumen hemangiom, og behandlingen er mindst traumatisk for barnet. I dette tilfælde glemmer både barnet og hans forældre for evigt, efter behandling (som som regel er kortvarig), at et sådant problem overhovedet eksisterede..
Alle metoder til behandling af hæmangiomer kan opdeles i to grupper - konservativ (ikke-kirurgisk) og operativ (kirurgisk).
Valget af taktik afhænger af typen, størrelsen, placeringen og vækstraten af ​​hemangiom samt af konsekvenserne af dets vækst. De mest populære er konservative metoder:

  1. Eksponering for lave temperaturer (kryodestruktion). Dette er den mest almindelige og enkleste metode, der bruges til at behandle simple hemangiomer, især når de vokser hurtigt. For at fjerne problemet fuldstændigt tager det oftest kun en eller to sessioner med eksponering for hemangiomområdet med flydende nitrogen eller stensyre sne på ambulant basis. Koldeksponeret angiomavæv fryses i kort tid, dør derefter og erstattes af sundt væv, normalt selv uden ardannelse. Det er ikke nødvendigt at forberede barnet specielt til denne procedure. Det påvirker ikke barnets generelle tilstand på nogen måde. Behandlingen og den efterfølgende helingsproces er smertefri. Behandlingen tager et par minutter, og fuldstændig helbredelse finder sted på cirka en måned. Efter en kryoterapi-session skal det beskadigede område behandles 4-5 gange om dagen med 70% alkohol og en 5% opløsning af kaliumpermanganat eller strålende grøn. Derefter, efter at skorpen er dannet (dette sker efter ca. 7-10 dage), skal den sekventielt behandles med 70% alkohol og babycreme. Der påføres ingen bandager på det beskadigede område, og vandprocedurerne ændres ikke.
  2. Eksponering for høje temperaturer (laserbestråling). En god metode til behandling af enkle hæmangiomer, men kun i erfarne hænder. Dens negative side er muligheden for ødelæggelse af bindevævsrammen, som danner grundlaget for alle kropsvæv, herunder sunde væv, der omgiver hemangioma, på grund af hvilken defekten genoprettes efter hemangiomets død. Dette kan føre til langsommere heling og ardannelse..
  3. Skleroterapi. Det bruges til at behandle kavernøse og kombinerede hæmangiomer. Et skleroserende stof injiceres i hemangiomområdet (ofte bruges alkohol) blandet med et bedøvelsesmiddel (novokain). Denne metode fører til hærdning af hemangiomekarene, hvilket bremser dens vækst.
  4. Tæt fokus røntgenbehandling. Det består i selektiv bestråling af hemangiomstedet med minimal indvirkning på sundt væv. En effektiv måde at behandle angiomer i ansigtet (ikke særlig udbredt).
  5. Elektrokoagulation (fjernelse af en neoplasma med en elektrisk kniv). Det bruges med god effekt til behandling af telangiectasias - overfladiske edderkopper (ikke særlig udbredt).
  6. Medicinmetoder anvendt til behandling af hæmangiomer:
    • Hormonbehandling. Det er bevist, at hormonbehandling sænker hastigheden af ​​spredning af hemangiom i den første halvdel af et barns liv. Men læger ty til denne metode på et eller andet stadium af forberedelsen til operation kun i tilfælde af omfattende, komplekse, hurtigt stigende hæmangiomer, fyldt med lang og smertefuld behandling..
    • Behandling med cytostatika. En bivirkning af disse lægemidler er undertrykkelse af dannelsen af ​​blodlegemer, så metoden anvendes ikke i vid udstrækning..
    • Interferonbehandling. En ekstremt dyr metode, men der er ingen overbevisende statistikker, der bekræfter dens effektivitet.
  7. Kombineret behandling. Det bruges til at behandle omfattende kavernøse eller kombinerede hæmangiomer, især dem der ligger i ansigtet. Oftest griber lægerne til en kombination af kryodestruktion og scleroterapi.
  8. Kirurgisk behandling - kirurgisk fjernelse (udskæring) af hæmangiom - bruges til kavernøse, kombinerede hurtigt voksende tumorer.

Børnelægen, der diagnosticerede hæmangiom, henviser barnet til konsultation enten til en kirurg på bopælsstedet eller til et specialiseret center. Den anden mulighed foretrækkes, fordi der kræves en vis praktisk erfaring for at bekræfte diagnosen og vælge den korrekte behandlingstaktik..

Hemangiom behandling

Jeg vil gerne dele vores historie med hemangiombehandling.

De, der læser de første linjer, vil gerne advare dig med det samme, jeg skriver ikke for reklame, men med et stort ønske om at hjælpe børn med denne sygdom og med taknemmelighed over for alle, der hjalp os.

Den fjerde dag efter fødslen dukkede en knap mærkbar rød prik op på kinden nær øret. Over tid begyndte punktet at stige, og en hævelse af en lyseblå farve begyndte at dukke op i nærheden.

Kirurgen, der kom fra det regionale center under undersøgelsen efter 2 måneder, bekræftede vores antagelser om, at dette er et hæmangiom. Han rådede os til at skynde os og henviste os til den regionale onkolog.

Onkologen beroligede os lidt og sagde, at hæmangiomet ikke er for stort, det skal til sidst forsvinde af sig selv, og hæmangiomer bør ikke behandles af en onkolog, men en vaskulær kirurg, men vi har få sådanne specialister selv i vores land.

Vi besluttede at vente lidt og observere og måle den røde plet med en lineal.

Stedet steg gradvist. I en alder af 6 måneder kom vi til den regionale øjenlæge med obstruktion af tårekanalen. Okulisten skældte os ud, men at vi ikke beskæftiger os med hæmangiom og henviste os omgående til en maxillofacial kirurg.

I maxillofacialen gennemgik vi en ultralyd og diagnosticerede: kavernøst hæmangiom i parotidområdet til højre. Du er nødt til at observere i dynamik og i en måned for at udføre en kontrol ultralyd.

Vi ankom en måned senere, de foretog ikke kontrol ultralyd, selvom vi insisterede på det. Dit hæmangiom er steget, og det er synligt for øjet (selvom vi ikke har bemærket det), du skal straks operere, gå til operationen lige i dag, under operationen vil vi højst sandsynligt røre ansigtsnerven, lammelse i ansigtet kan forekomme.

Vi nægtede stille og roligt akut indlæggelse og sagde, at vi er nødt til at gå hjem for at få vores ting. I mellemtiden gik de tilbage til onkologen. Onkologen blev oprørt: ”Jeg sagde, at du ikke behøver at gøre noget, og hvis du skal fjerne det, skal du gøre det ikke i Voronezh, men i Moskva og ikke med en skalpel, men med en laser”.

Forvirret ankom vi hjem uden at vide, hvad vi skulle gøre, og nogle dage senere besluttede vi os selv for at lave en ultralyd. Ultralyd viste, at hæmangiom langsomt øges.

Efter at have rodet igennem Internettet, efter at have studeret alt grundigt, blev det klart, at de havde forladt operationen af ​​en grund. Hæmangiomet er placeret tæt på centrum af ansigtsnerven, og enhver bevægelse af skalpellen i dette område er fyldt med konsekvenser.

Sandsynligvis kom heldigvis blandt de forskellige artikler om behandling af hæmangiomer over stedet for klinikken i Skt. Petersborg "OstMedConsult". Det viser sig, at klinikens specialister har behandlet hæmangiomer i over 15 år. Behandlingen udføres kun med milde metoder (ingen kryomedicin), kun operation i vanskelige tilfælde, de arbejder på obligatorisk lægeforsikring for optagelse, kun en politik og en henvisning fra klinikken på bopælsstedet er nødvendigt.

Vi kontaktede dem via e-mail, vedhæftet brevet af vores ultralyd og fotos. Overraskende nok modtog vi et svar to dage senere. Generaldirektøren svarede selv: ”At dømme efter billedet har dit barn et kapillært hæmangiom. Vi anbefaler indtrængende, at du kommer til os til en konsultation for at vælge en behandlingsmetode, laser scleroterapi eller tæt fokus røntgenbehandling ".

Hvordan vi slog retningen ud (vi skulle kontakte den regionale børnelæge), og hvordan vi kom til Skt. Petersborg, er en lang historie.

Vi kom til klinikken og blev straks overrasket over hele personalets holdning til os, fra administratorer til direktøren (og generelt er St. Petersborg-folk specielle). En vaskulær kirurg og en onkolog kiggede på konsultationen, det viser sig, at vi ikke har et kavernøst, men et kapillært hæmangiom, der går ind i det subkutane væv (15 mm i dybden og 30 mm i længden), det blev besluttet at stoppe ved laseren. Vi udførte den første procedure, ændringerne blev mærkbare efter et par dage, den røde plet blev bleg. Jeg vil ikke fortælle dig det i lang tid, vi havde fem procedurer med et interval på 1,5 - 2 måneder. Selve proceduren er ikke mere end et minut, smertefri for barnet. Efter den femte procedure viste kontrol-ultralyden, at hæmangiomet faldt tre gange.

I løbet af hele denne tid kom vores baby mere end 14 tusind kilometer væk (3 timer med bus til Voronezh, derefter med tog til Skt. Petersborg i næsten en dag), vi tilbragte kun på vejen og boede hos slægtninge. Procedurer er kun gratis for henvisninger. Jeg vil ikke rose klinikken, der er ikke behov, men det faktum, at ærlige mennesker, der kender deres forretning, arbejder der, kan jeg bekræfte.

For de interesserede her er siden http://www.ostmed.ru/ Jeg kan besvare spørgsmål.

Webstedet har en masse information: videoer, præsentationer, et forum, en bog med anmeldelser. Alt dette er ikke fra fantasiriget.

Brug for hjælp fra vores "europæiske" medlemmer af forummet

Temaindstillinger
  • Abonner på denne tråd...
  • Søg efter emne

    Hvis du mener røntgenbehandling med tæt fokus, så er dette ikke en meget skånsom metode. De gjorde det for mig. Der forbliver en dyb blødende tragt med en diameter på røret på en røntgenmaskine og heler i meget lang tid.
    Jeg anbefaler stadig at prøve at behandle med glycyphonic salve, jeg har meget gode resultater af brugen. Efter at såret er helet, er der næsten ingen spor tilbage.
    Her er adresserne og telefonnumrene på apoteker i Moskva, hvor du kan købe det (pris fra 1172 rubler til 1400 rubler pr. Flaske):
    1. gade Okhotny Ryad, 4, tlf. 495-692-03-01 (495-692-05-25)
    2. Vorontsovo pole str., 14 ("Samson-Pharma"), tlf. 495-907-03-21, 499-764-98-03

    og tøv ikke engang. )
    God bedring!

    Jeg vil oversvømme ethvert emne! Hurtig, høj kvalitet, billig.

    Du er et ar på hjernen. (c) 215

    Mit liv! Når jeg vil - så en fjols!

    Tilsyneladende er dette en individuel reaktion fra kroppen til en sådan effekt..
    Jeg har aldrig haft sådanne konsekvenser, og så helede alt hurtigt nok.

    Og mange andre mennesker med et lignende problem, som jeg tilfældigvis kommunikerede med, havde ikke sådanne konsekvenser. Og mange af dem gennemgik også sådanne procedurer gentagne gange..

    Jeg er for salven, en rigtig skånsom måde. Desuden kan du blive behandlet derhjemme. Mest sandsynligt produktion i mindre skala. Det er en skam, jeg ikke vidste i min tid, men nu betyder det ikke noget.
    Held og lykke til Alexander. Ganske sjældent. Immunsystemet ødelægges.
    Held og lykke alle sammen.

    Alexander, helbred for dig og dine kære.
    I morgen om morgenen begynder jeg at ringe og lede efter kammerater fra hovedstaden, som hurtigt kan springe op og købe dette stof.
    I dag kaldte jeg til Kazan på fabrikken, og der fortalte de endnu en gang, at de ikke havde produceret det i mere end et år på grund af problemer med syntesen af ​​råmaterialer på et af de indenlandske militære anlæg..
    Alexander, fortæl mig, hvor meget er der brug for første gang i løbet af behandlingen? Fem dåser er nok?
    Tak og alle kammerater for at være ligeglade.

    Når du ringer og finder ud af nøjagtigt, hvor det er, ring til mig +79165092768. Jeg kører op, indløser og sender det til den adresse, du har angivet.
    Kort sagt, skriv i en personlig. Vi skal hjælpe hinanden i det mindste i kritiske situationer :-)

    Arbejdsdagen er endnu ikke begyndt på ASNA Okhotny Ryad.
    Nyheder fra markerne: udsolgt hos Samson-Pharma.
    Han efterlod sine kontaktoplysninger på Samson-Pharma, lovede at ringe, så snart de bliver tilgængelige.
    Alexander, et spørgsmål til dig: hvornår var det sidste gang, du formåede at købe dette stof?

    Alexander, NP, skrev til dig i PM om morgenen.
    opdatering: tom overalt.
    Gutter, hvis du kan finde, hvor disse ting er, så lad mig det vide pliz.
    Nummeret på forummet er ikke et lys, fordi jeg har en beklagelig oplevelse med opdrættere.
    NP, du behøver ikke gå nogen steder nu. Slet venligst dit nummer, jeg skrev det ned. tak.

    Yur, jeg vil være i Moskva den 22., dette vil ske om en uge.
    Hvis fristen ikke går i flere dage, krydser jeg med Palych og tager den væk. Nå, ellers køber jeg det selv, hvor det vil være tilgængeligt, hele dagen ser ud til at være gratis

    Her læses.
    Damn, det er rigtigt, at de gør, hvad de vil ;-)

    Hvad, Andrei, siger du som læge?
    Jeg tror, ​​jeg har en chance for at komme forbi denne Scylla og Charybdis.

    Lesh, dette er ikke tilgængeligt hvor som helst. Jeg håber, vi finder det ved hjælp af vores kammerater. Jeg forbandt et par bekendte på tværs af vores enorme, mens de var kedelige.
    Jeg føler, at det er lettere på det angiveligt hemmelige militære anlæg, der har problemer med syntesen af ​​de råvarer, der er nødvendige til fremstilling af salve i Kazan, at løse den nedlukning, der er opstået, end at finde den til salg. Undskyld for den grusomme rækkefølge med tankegang
    Dage tælles ikke. Det er et helbredt sår, bare forsømt. Jeg har allerede sendt min mor hjem i dag, så hun ville vide om alle procedurerne i Bryansk, da det i Belgorod ikke er en mulighed af objektive grunde (enheden er brudt).
    Og jeg vil prøve at finde en mirakel salve..

    Sidste gang jeg købte denne salve var sidste efterår, et eller andet sted i oktober på Samson, dette er Kurskaya metrostation.
    Prøv at ringe til helpdesk, tlf. (495) -995-995-1.
    På denne telefon søger de straks salve på alle apoteker i Moskva.
    Forbruget af stoffet er lille. En krukke på 10 gram. Den første krukke varede i nøjagtigt 2 år. Og han behandlede 1-2 tilbagefald hver måned.
    Det vigtigste er ikke at starte. Mens ømme er små, 1-2 mm. Bedre at købe et par krukker. Det opbevares i lang tid. Opbevares i køleskab.
    En anden populær anvendelse. Ingen grund til at smøre på det ømme! Det er nødvendigt at fremstille en lille tampon fra flere lag bandage, påfør en dråbe salve på den,
    fastgøres til det ømme og fastgøres med et stykke kirurgisk gips, og hold det på den måde i flere timer. Mindst 10 dage i træk.
    Salve i udseende og konsistens ligner meget fast olie
    Hvis denne salve også blev fjernet fra produktionen, vil det være meget dårligt for mig. Mens der stadig er lidt på lager, og så vil det være nødvendigt hurtigt at tænke over, hvad man skal gøre.
    For en måned siden var jeg på min onkologiske apotek, hvor de fortalte mig, at en ny salve til hudkræft dukkede op. Baseret på slangegift. De sagde ikke det nøjagtige navn, men noget starter med "curar", de rådede til at spørge mere præcist på Blokhin Center, der var hendes præsentation. jeg vil finde ud af.

    Røntgenbehandling med tæt fokus på infantile hæmangiomer er en forældet og farlig behandling.

    Køerne med børn med infantile hæmangiomer til tæt fokusering (BFTR) i russiske medicinske institutioner, erklæringer fra tilhængere af røntgenbehandling om "harmløsheden" af denne metode såvel som børn med konsekvenser fra BFRT tvang os til at offentliggøre en sidste artikel om dette emne for at lukke dette spørgsmål og lægge alt prikker over "og".
    Alle vores tilgange og udsagn er baseret på anbefalinger og erfaringer fra verdens førende eksperter inden for undersøgelse og behandling af spædbarnshemangiomer..

    ”Strålebehandling er ioniserende stråling, som medfører en høj risiko for mutagenicitet og kræftfremkaldende virkning. Derudover er sekundær grå stær en stor komplikation ved eksponering for strålebehandling nær øjnene. Af denne grund diskuteres røntgenbehandling kun som en historisk behandling for infantile hemangiomer og kaposhiform hemangioendotheliomas. ".
    Hemangiomas og vaskulære misdannelser: Et atlas over diagnose og behandling. Forfattere: J. Leonel Villavicencio, Raul Mattassi, Dirk A. Loose, Massimo Vaghi. Springer 2009 side 53

    ”Lave doser af ioniserende stråling øger risikoen for intrakranielle tumorer (Karlsson M al., 1997). Der har været dokumenterede tilfælde af angiosarkom, der udvikler sig 20-30 år efter endda lave doser af stråling brugt til behandling af hemangiomer (Ward og Buchanan, 1977; Bennet et al, 1978).
    Der er en undersøgelse af 18.000 patienter, der fik strålebehandling til behandling af infantile hæmangiomer og fandt en øget risiko for brystkræft, hjernetumorer, papillær skjoldbruskkirtelkræft og knogletumorer (Furst et al, 1988).
    Katarakt er en anden mulig sen komplikation af røntgenbehandling med bestråling af hæmangiom-berørte øjenlåg (Bek og Zahn, I960).
    Brysthypoplasi er særlig bekymret for unge kvinder, der har modtaget bestråling af hæmangiomer i dette område (Gregl og Weiss, 1961; Skalkeas et al, 1972).
    Endelig er de sene hudændringer forårsaget af røntgenbehandling i infantile hæmangiomer vanskelige at behandle, såsom hudatrofi, kontrakturer, pigmentering og telangiektasi. "
    Mulliken og Young`s. Vaskulære anomalier / Hemangiomas og misdannelser / Anden udgave / Oxford University Press 2013, side 165

    Foto af en 18-årig pige. Efter 2,5 måneder gennemgik hun røntgenbestråling af et spædbarns hemangiom (450 glad) og efter 6 måneder (400 glad). Det bemærkes: kutan atrofi, pigmentering, telangiectasias er mere synlige, end man kunne forvente med naturlig involution af hemangioma, og som det nu er vanskeligt at korrigere. I en alder af 47 udviklede hun papillær skjoldbruskkirtelkræft..

    Tæt fokus på røntgenbehandlingsanmeldelser

    Indlæg af flo »19. februar 2008 10:34

    info til mødre, der har fundet hemangiom hos deres barn:
    Hemangioma (fra det græske "haima" - blod og "angeon" - et kar) - en godartet tumor, der udvikler sig fra vaskulærvæggen.
    Det kan findes i forskellige menneskelige organer og væv. I nogle tilfælde observeres et aggressivt forløb, hvor der er hurtig vækst og spiring i de omgivende væv, hvilket igen fører til deres ødelæggelse. Dette kan ledsages af varierende grad af kosmetisk defekt og funktionsnedsættelse i varierende grad..
    Kontraindikationer og faktorer, der påvirker væksten af ​​hæmangiomer (her)

    1. Behandling
    * Pædiatrisk kirurgi (forskellige metoder, ikke kun excision)
    -DKB, st. Progressive, 6, til indlæggelse i skadestuen fra kl. 9, tlf. 51-03-73,, gratis ved medicinsk politik
    Hvad kan være nyttigt på et hospital til hospitalsindlæggelse med en baby: læs HER

    * Tæt fokus X-ray terapi lære mere
    -Regionalt klinisk center for onkologi, st. Voronezh motorvej, 164, leder af strålingsafdelingen Soleeva Lyudmila Innokentyevna, hun rådfører sig også. tlf: 41-06-71 (han tager også babyer under 1 år gratis i lægepolitikken), kontor. 22 på hverdage fra 9 til 11 ingen aftale.

    - Moskva, Research Institute of Eye Diseases Helmogolts http://www.helmholtzeyeinstitute.ru/x-ray
    Afdeling for røntgendiagnostik og røntgenbehandling, Leder: Svetlana Grigorievna Berezhnova (læge af den højeste kategori, radiolog, radiolog), tlf. (495) 608 0153
    Hospitaliseringsregler og udnævnelsesregler

    -Medicinsk og kosmetisk center Esthetic-Hall, Komsomolskaya st., 94, tlf. 300-557, hudlæge-kosmetolog Lebedeva Elena Yurievna (der tages også babyer under 1 år)
    Om laseren i Æstetikhallen - læs HER Laser
    koagulation, på N2Yag laser, effekt 110 J / cm2, pulsbredde 15-20 m / s

    - klinik LINLINE, st. Dzerzhinsky, 64, tlf. 999-007. http://www.linline-clinic.ru/wannadelte. tasia.html
    - RCCH (Russian Children's Clinical Hospital), Moskva, enten i mikrokirurgi (injektioner af fibrovin osv.) Eller til fototermolyse (IPL QS-stråle ved manuel scanning, R-2, 27J / cm2)


    2. Forskning
    * Ultralyd af hæmangiom
    -DKB, st. Progressive, 6, registrering i ultralydskontoret tlf. 50-56-15 91-04-42
    - Ultralydscenter, Shevchenko st., 8, tlf. 69-03-03
    - MC "Medunitsa", gaden Rabochy Gorodok, 4 (Energomash-distriktet, næsten overfor Samberi, lige nedenfor), tlf. 45-27-23
    - Neuroklinik, st. Lermontov, 3 (bag tanken), tlf. 25-31-19
    - Immunrehabiliteringscenter, Sovetskaya str., 10 tlf. 20-09-03

    * MR (udført for dybe hæmangiomer, hæmangiomer i organer eller knogler)
    -Regional Clinical Hospital №1, Krasnodarskaya st., 9, tlf. 27-22-96 (kun for små børn under generel anæstesi hos en anæstesilæge gennem DCS)

    3. Observation, konsultation (IKKE behandling)
    pædiatrisk onkolog
    - polyklinisk st. Progressiv, 6, optager på fredage tlf. 91-04-48,, gratis ved medicinsk politik
    - Klinik for moderne teknologier st. Sheronova 6, tlf. 48-33-33, 48-22-22, læge - Koralova Olga Vyacheslavovna

    pædiatrisk onkolog-hæmatolog (hun er også leder af Institut for Onkologi på Børnenes Kliniske Hospital)
    - MC hjemmelæge, st. Vladivostokskaya, 38, register - tlf. 30-14-48, læge - Yerega Elena Petrovna
    - MC "Apogee", Dezhneva-bane, 3-1 (indgang fra Promyshlennaya street), tlf 8-914-772-6476, 45-05-59, 25-64-76, læge - Elena Petrovna Erega

    * vaskulær kirurg - der gik, anmeldelser er ikke særlig gode
    -Regional Clinical Hospital №1, Krasnodarskaya st., 9, Soloviev Gennady Vladimirovich, registrering-tlf. 39-04-78

    hvem ellers ved hvad, tilføj oplysninger!

    her er generel information med et foto samt hvad der er hemangiom, et par fotos, om behandlingsmetoder (klik her og her og lidt mere her)
    19. marts 2011, Khabarovsk-programmet - om hæmangiomer hos børn: se HER

    fortsættelse af emnet: Hemangioma (vaskulær tumor), del 2, vi ser på den aktuelle information i del 2.

    Hemangioma og MISO RAYGENOTERAPY. Del din oplevelse.

    Hej! Min søn er 10 måneder gammel. Vi har et hæmangiom nær hjørnet af højre øje, konveks 2,5 * 1,7. I begyndelsen af ​​oktober blev hun på vores St.Petersburg Academy of Pediatrics skåret ud for os. Generelt er resultatet indlysende. Arret er ikke forfærdeligt. Men... de kunne ikke fjerne det hele, de sagde, at formen på øjet ville ændre sig osv. De fjernede et sted 2/3, måske endda lidt mere, selvfølgelig blev det MEGET bedre, end det var. Og nu opstod spørgsmålet om, hvad man skulle gøre med hende yderligere hos lægerne, da der nu er mange måder. Og lægen sendte os til OstMedKolsant til 3 gange nær fokus røntgenbehandling, han sagde, at det var en smertefri, effektiv procedure for os. Forskellen mellem hver gang er mindst en måned. Selvfølgelig er jeg generelt tavs om, at en bestråling koster 10.000 rubler, men det bekymrer mig mindst af alt. Jeg er bekymret for hvad der er, og dette er stråling! Hvem stod overfor dette, piger? Fortæl mig forvirret..

    Hvordan behandles hælsporer med røntgenstråler

    En hælspor er en almindelig sygdom, der kan reducere en persons livskvalitet, arbejdskapacitet og fysiske aktivitet. For at forhindre sådanne konsekvenser skal du starte behandlingen til tiden. Dernæst vil vi overveje funktionerne i behandlingen af ​​hælspore med røntgenbehandling.

    Fordele og ulemper ved metoden

    Røntgenbehandling er en terapeutisk metode, der er baseret på røntgenstrålingens virkning på den patologiske proces. Under proceduren virker ioniserende stråling lokalt på det berørte område og eliminerer de berørte celler. I dette tilfælde er det omgivende væv minimalt beskadiget..

    Teknikken bruges inden for forskellige områder af medicin: onkologi, reumatologi, dermatologi, kirurgi. Men under alle omstændigheder undersøger lægen om hensigtsmæssigheden af ​​aftalen, da terapi har både fordele og ulemper..

    Fordelene ved denne type behandling inkluderer:

    • ingen smerter og ubehag under proceduren,
    • høj effektivitet,
    • kort varighed af proceduren,
    • kort behandlingsforløb,
    • evnen til at undgå operation,
    • en relativt lille liste over kontraindikationer.

    Når der gennemføres et terapeutisk kursus, er der heller ikke behov for hospitalsindlæggelse af patienten..

    Terapi har også nogle ulemper, der inkluderer følgende omstændigheder:

    • teknikken er ikke egnet for alle,
    • der er mulighed for skade på sundt væv,
    • i sjældne tilfælde kan der være let kløe, irritation, afskalning af huden.

    Men stadig, med tilstrækkelig brug, betragtes teknikken som sikker for den menneskelige krop..

    Effektivitet i behandlingen af ​​hælsporer

    En hælspor (et foto af, hvordan en spore ser ud på hælen, se nedenfor) er en patologi, hvor der forekommer knoglevækst på hælbenet.

    Knogledannelse har form af en spids torn. Efterhånden som det vokser, begynder det at presse det omgivende blødt væv, hvilket giver personen akut smerte.

    Ved behandling af patologi anvendes forskellige metoder, blandt hvilke røntgenbehandling betragtes som den mest effektive, da den har en sådan terapeutisk virkning:

    1. Antiinflammatorisk - reducerer inflammation ved at forbedre mikrocirkulationen i blodet, normalisere metaboliske processer.
    2. Smertestillende middel - reducerer smerte ved at blokere smertereceptorer.
    3. Destruktiv - eliminering af gamle og beskadigede celler, der fremmer vævsregenerering.
    4. Desensibilisering - reducerer eller eliminerer vævsoverfølsomhed over for biologisk aktive stoffer.

    I mange tilfælde observeres et positivt resultat. Under påvirkning af stråling elimineres smerte og betændelse.

    Reference. Forbedring observeres efter 3 sessioner.

    For at opnå det bedste resultat anbefaler eksperter desuden at tage medicin, overholde en særlig diæt, bære ortopædiske sko, reducere belastningen på det berørte ben og deltage i terapeutiske øvelser.

    Kontraindikationer til proceduren

    Røntgenbehandling har begrænsninger for dens adfærd, som inkluderer følgende omstændigheder og sygdomme:

    • drægtighedsperiode og hepatitis B,
    • sygdomme i det hæmatopoietiske system,
    • inflammatoriske processer i det berørte område,
    • krænkelse af hudens integritet (snit, slid),
    • udtømning af kroppen,
    • patologier i lungerne, hjertet, leveren, nyrerne,
    • strålingssygdom, onkologi,
    • akutte infektionssygdomme.

    En sådan behandling ordineres heller ikke i patientens alvorlige tilstand og svækket immunitet..

    Hæle anspore behandlingsmetoder

    Der er flere måder at behandle hælsporer med røntgenstråler på. Så baseret på dybden af ​​penetration af røntgenstråler er der to behandlingsmetoder:

    • langt fokus,
    • tæt fokus.

    Eksponeringsmetoden vælges i overensstemmelse med en persons alder og velvære, graden af ​​sygdommens udvikling, tilstedeværelsen af ​​samtidige patologier.

    Lang fokus terapi

    Langfokusbehandling er en behandlingsmetode, der involverer placeringen af ​​strålekilden i en vis afstand fra patientens kropsoverflade.

    Teknikken er kendetegnet ved følgende egenskaber:

    • bestrålingsenergi - 60-250 kV,
    • afstanden mellem apparatet og den bestrålede overflade - 30-60 cm,
    • strålingsindtrængningsdybde - mere end 6 cm,
    • indflydelseszone - nerve- og knoglevæv, blodkar.

    Denne teknik betragtes som mere effektiv, men mindre sikker sammenlignet med metoden med tæt fokus, da et stort område af foden udsættes for stråling..

    Luk fokusterapi

    Tæt fokus terapi er en type røntgenbehandling, hvor røntgenmaskinen er placeret i kort afstand fra det bestrålede område.

    Teknikken har følgende egenskaber:

    • ioniseringsenergi - 30-60 kV,
    • strålers gennemtrængende kraft - højst 5 cm,
    • afstanden mellem apparatet og det patologiske fokus - 2-7,5 cm,
    • bestrålingsfelt - ikke mere end 25 cm²,
    • indflydelsesområde - hud, muskler, fascia, ledbånd.

    Takket være sådanne funktioner skabes betingelser for at fokusere strålerne på et lille område, hvilket giver dig mulighed for at handle så nøjagtigt som muligt på det berørte område.

    Faser og funktioner i proceduren

    Teknikken ordineres af en specialist i fravær af positive resultater efter afsluttet konservativ behandling og samtidig med at smertesyndromet opretholdes.

    Proceduren er som følger:

    1. Patienten sidder i sofaen.
    2. Det ømme ben får en hævet position.
    3. Et blybeskyttende forklæde sættes på bækken- og brystområdet.
    4. Røntgenrøret er rettet mod området for lokalisering af knoglevæksten.
    5. Enheden tændes for at bestråle det berørte område.
    6. Sessionens varighed - 5-10 minutter.

    Det standardterapeutiske forløb for røntgenbehandling består af 7-10 procedurer, der udføres hver 3. dag.

    Vigtig! Under behandlingen er det forbudt at lave varme bade, varme op, komprimere, lægge en syg lem, anvende lokale irriterende salver.

    Hvor skal man tage et billede og tage et kursus i røntgenbehandling? Behandling kan udføres på kontorer på byhospitaler og klinikker udstyret med det nødvendige udstyr såvel som i specialiserede medicinske centre.

    Patientanmeldelser

    Udtalelser om terapi er kontroversielle. Mange mennesker rapporterer om en høj terapeutisk effekt, mens for nogle patienter er behandlingen ubrugelig..

    Her er et par meninger fra mennesker om effektiviteten af ​​teknikken med en hælspor.

    Irina: ”For flere år siden blev der fundet en anspore på hælen, og så gennemgik jeg et røntgenbehandlingskurs. Behandlingen var vellykket. I løbet af hele denne tid er smerten aldrig kommet tilbage ".

    Georgy: ”Jeg gik gennem strålingsforløbet, men hælen gjorde lige så ondt, som det gør ondt. Jeg vil endda sige, at det er stærkere. Jeg var meget skuffet, selvom proceduren hjalp min kollega i en lignende situation meget. ".

    Lyubov: ”Mange metoder til behandling af hælsporer er blevet prøvet. Kun røntgenbehandling hjalp. Efter 3 sessioner følte jeg lettelse, efter kurset glemte jeg smerten. ".

    Konklusion

    Ved behandling af sporer på hælen betragtes røntgenbehandling som en effektiv teknik, og på trods af alle fordomme er det ret sikkert for en person. Derfor, når du udpeger en sådan procedure, skal du ikke skynde dig at nægte den..

    Tæt fokus på røntgenbehandlingsanmeldelser

    Og forresten er der intet tilbage
    Var på bagsiden af ​​hovedet

    Hvis du har spørgsmål, så spørg - det har jeg lært


    *
    bruger
    " om mig "
    en dagbog
    Indlæg: 44
    Tilmelding: 02.22.05
    Moskva
    Anastasia 03.12.2004


    *
    Suzer
    " om mig "
    en dagbog
    Indlæg: 41
    Tilmelding: 9.08.05
    Almaty, Kasakhstan

    Zarina 29-04-2005


    *
    bruger
    " om mig "
    en dagbog
    Indlæg: 117
    Tilmelding: 7.11.05
    Komsomolsk-on-Amur

    Alice 17.05.2005
    Vanyushka 12/06/2015

    Abonner på emnet
    Meddelelse via e-mail om svar på et emne under dit fravær fra forummet.

    Abonner på forummet
    E-mail-underretning om nye emner i dette forum, mens du er væk fra forummet.

    Download / udskriv emne
    Viser temaet i forskellige formater til senere download eller udskrivning.

    Forumhud: Skift til mobilversion
    Nu: 14. juli 20, 04:12
    Udtalelsen fra webstedsadministrationen falder muligvis ikke sammen med forfatterne af artikler og andet materiale, der er offentliggjort på webstedet. Husk at du og dine børn ikke kan stole på rådgivning, der gives in absentia over Internettet til sundhedsspørgsmål!
    Genudskrivning og brug af webstedsmateriale og meddelelser fra konferencer TILLADES kun på Internettet med et aktivt link til MATERINSTVO.RU og med angivelse af navnene på forfatterne!
    Brugen af ​​fotografier er FORBUDT uden skriftlig tilladelse fra deres forfattere!
    Privatlivspolitik og behandling af personoplysninger

    Webstedet bruger cookies og kan indsamle dine personlige data. Læs vores fortrolighedspolitik

    Det vigtigste er ikke at være for sent! Behandling af hæmangiom hos børn

    Heldigvis udgør hemangiomer i langt de fleste tilfælde ikke en alvorlig trussel mod liv og sundhed. Men selvom denne uæstetiske neoplasma på huden stadig er en kosmetisk defekt, kan det medføre en masse problemer for en person. Hemangiomas er ikke så sjældne - hos 30-40% af alle børn i det første leveår. Men mange forældre lægger ikke vægt på en lille plet på barnets kind eller øjenlåg og begynder kun behandling, når tiden håbløst kan gå tabt..

    Vladimir Shafranov
    Professor ved Institut for Pædiatrisk Kirurgi ved det Russiske Statslige Medicinske Universitet, Rådgivende Center til Behandling af Vaskulære Tumorer på grundlag af Børne Klinisk Hospital nr. 13 opkaldt efter N.F. Filatova

    Hemangiomas eller angiomas (fra de græske ord haima - "blod" og angeion - "kar") er vaskulære neoplasmer. I det væsentlige er de godartede tumorer, der aldrig bliver kræftformede. Oftest er hemangiomer placeret på huden og i det subkutane væv og ligner pletter, der varierer i størrelse fra flere millimeter til snesevis af centimeter, hvis farve kan være forskellig - fra lyserød til lilla-cyanotisk. Undertiden er tumoren synlig allerede fra fødslen, og nogle gange vises den senere som regel i første halvdel af livet. Et træk ved disse formationer er evnen til hurtig, undertiden hurtig vækst, især i de første måneder af livet, og i nogle tilfælde, når tumoren vokser, fanges og ødelægges det omgivende væv. På bare et par uger kan små pletter blive til massive neoplasmer, der vanærer barnet og påvirker den normale funktion af de organer, der er involveret i den patologiske proces, negativt. I anden halvdel af året eller i det andet leveår, væksten af ​​hemangiomas sænkes normalt, stopper derefter, og i 8% af tilfældene gennemgår neoplasma en omvendt udvikling og forsvinder (dette sker normalt kun med enkle hemangiomer placeret på områder af kroppen, normalt skjult af tøj).

    • Enkle hæmangiomer er placeret på overfladen af ​​huden. De ligner pletter med en afrundet eller uregelmæssig kontur af rød eller cyanotisk farve. En sådan neoplasma består af skibe tæt på hinanden. En af dens varianter kan være en udvidet stjernevaskulatur. Enkle hemangiomer er mest almindelige.
    • Kavernøse hemangiomer kan være placeret i forskellige dybder, oftere i det subkutane væv. De består af mange hulrum i forskellig form og størrelse og ser ud som en hævelse af større eller mindre størrelse. Hvis et sådant angiom er placeret dybt nok, kan huden over det muligvis ikke ændres..
    • Kombineret hæmangiom er en kombination af enkel og kavernøs.

    Diagnostik

    Når hæmangiomet er placeret på overfladen af ​​huden, er diagnosen normalt ikke vanskelig, især for en erfaren læge. Hvis neoplasmen er opstået i dybere væv, for eksempel i muskler, kan der være behov for yderligere forskningsmetoder - ultralyd og angiografi (en røntgendiagnosticeringsmetode, hvor de kar og hulrum, der danner angioma, er fyldt med et radioaktivt stof, hvilket gør det muligt at præcisere dets struktur mere detaljeret). I meget sjældne tilfælde er læger tvunget til at ty til biopsi, dvs. opnåelse og undersøgelse af et lille fragment af en tumor.

    Behandling

    Hvis et barn har et hæmangiom, og især i tilfælde af dets hurtige stigning, er det nødvendigt at konsultere en specialist så hurtigt som muligt. Mest sandsynligt vil barnet have brug for øjeblikkelig behandling, da forsinkelse i sådanne situationer kan føre til alvorlige konsekvenser (for eksempel til en grov kosmetisk defekt), som det vil være vanskeligt at rette i fremtiden. Det giver ingen mening at passivt vente og håbe på, at dit barn kommer ind i de meget 8%, hvor neoplasma forsvinder uden medicinsk indgriben. Fordelen ved tidlig behandling er, at det bedste, inklusive fra et kosmetisk synspunkt, opnås med et lille volumen hemangiom, og behandlingen er mindst traumatisk for barnet. I dette tilfælde glemmer både barnet og hans forældre for evigt, efter behandling (som som regel er kortvarig), at et sådant problem overhovedet eksisterede..
    Alle metoder til behandling af hæmangiomer kan opdeles i to grupper - konservativ (ikke-kirurgisk) og operativ (kirurgisk).
    Valget af taktik afhænger af typen, størrelsen, placeringen og vækstraten af ​​hemangiom samt af konsekvenserne af dets vækst. De mest populære er konservative metoder:

    1. Eksponering for lave temperaturer (kryodestruktion). Dette er den mest almindelige og enkleste metode, der bruges til at behandle simple hemangiomer, især når de vokser hurtigt. For at fjerne problemet fuldstændigt tager det oftest kun en eller to sessioner med eksponering for hemangiomområdet med flydende nitrogen eller stensyre sne på ambulant basis. Koldeksponeret angiomavæv fryses i kort tid, dør derefter og erstattes af sundt væv, normalt selv uden ardannelse. Det er ikke nødvendigt at forberede barnet specielt til denne procedure. Det påvirker ikke barnets generelle tilstand på nogen måde. Behandlingen og den efterfølgende helingsproces er smertefri. Behandlingen tager et par minutter, og fuldstændig helbredelse finder sted på cirka en måned. Efter en kryoterapi-session skal det beskadigede område behandles 4-5 gange om dagen med 70% alkohol og en 5% opløsning af kaliumpermanganat eller strålende grøn. Derefter, efter at skorpen er dannet (dette sker efter ca. 7-10 dage), skal den sekventielt behandles med 70% alkohol og babycreme. Der påføres ingen bandager på det beskadigede område, og vandprocedurerne ændres ikke.
    2. Eksponering for høje temperaturer (laserbestråling). En god metode til behandling af enkle hæmangiomer, men kun i erfarne hænder. Dens negative side er muligheden for ødelæggelse af bindevævsrammen, som danner grundlaget for alle kropsvæv, herunder sunde væv, der omgiver hemangioma, på grund af hvilken defekten genoprettes efter hemangiomets død. Dette kan føre til langsommere heling og ardannelse..
    3. Skleroterapi. Det bruges til at behandle kavernøse og kombinerede hæmangiomer. Et skleroserende stof injiceres i hemangiomområdet (ofte bruges alkohol) blandet med et bedøvelsesmiddel (novokain). Denne metode fører til hærdning af hemangiomekarene, hvilket bremser dens vækst.
    4. Tæt fokus røntgenbehandling. Det består i selektiv bestråling af hemangiomstedet med minimal indvirkning på sundt væv. En effektiv måde at behandle angiomer i ansigtet (ikke særlig udbredt).
    5. Elektrokoagulation (fjernelse af en neoplasma med en elektrisk kniv). Det bruges med god effekt til behandling af telangiectasias - overfladiske edderkopper (ikke særlig udbredt).
    6. Medicinmetoder anvendt til behandling af hæmangiomer:
      • Hormonbehandling. Det er bevist, at hormonbehandling sænker hastigheden af ​​spredning af hemangiom i den første halvdel af et barns liv. Men læger ty til denne metode på et eller andet stadium af forberedelsen til operation kun i tilfælde af omfattende, komplekse, hurtigt stigende hæmangiomer, fyldt med lang og smertefuld behandling..
      • Behandling med cytostatika. En bivirkning af disse lægemidler er undertrykkelse af dannelsen af ​​blodlegemer, så metoden anvendes ikke i vid udstrækning..
      • Interferonbehandling. En ekstremt dyr metode, men der er ingen overbevisende statistikker, der bekræfter dens effektivitet.
    7. Kombineret behandling. Det bruges til at behandle omfattende kavernøse eller kombinerede hæmangiomer, især dem der ligger i ansigtet. Oftest griber lægerne til en kombination af kryodestruktion og scleroterapi.
    8. Kirurgisk behandling - kirurgisk fjernelse (udskæring) af hæmangiom - bruges til kavernøse, kombinerede hurtigt voksende tumorer.

    Børnelægen, der diagnosticerede hæmangiom, henviser barnet til konsultation enten til en kirurg på bopælsstedet eller til et specialiseret center. Den anden mulighed foretrækkes, fordi der kræves en vis praktisk erfaring for at bekræfte diagnosen og vælge den korrekte behandlingstaktik..

    Artikler Om Knæskal